Psia huspenina
Príprava huspeniny pre psy je síce zdĺhavá, rovnako ako huspenina pre ľudí, ale výsledok je zdravý na kĺby a v zmrazenej podobe vydrží dlho :)
Potrebné prísady:
bravčové nožičky (počet podľa toho, aký veľký hrniec máme k dispozícii)
voda
bylinky alebo riasy
...a kopa času
Postup:
Do hrnca naukladáme bravčové nožičky a zalejeme ich vodou. Uvedieme do varu a varíme na miernom ohni, aby voda nevyvrela dve-tri hodiny, až kým sa mäso neoddelí od kostí. Potom vypneme, nechápe troška vychladnúť a oberieme mäso od kostí. Varené kosti vyhodíme a mäso buď pomixujeme vo vývare alebo nakrájame na kúsky. Pomiešame s vývarom, pridáme bylinky alebo riasy a nalejeme do nádob, ktoré uložíme v bezpečnej vzdialenosti a výške od našich štvornohých spolubývajúcich. Nádoby s huspeninou necháme v chlade stáť do druhého dňa a môžeme podávať :). Huspenina bude jedlá len niekoľko dní, takže je najlepšie nechať ju zamraziť.
Prajem psíkom dobrú chuť :)